Guláš z vepřového srdce

800 g vepřového srdce
sůl, mletý pepř
200 g cibule
100 g slaniny
50 g rajčatového protlaku
1 lžička mleté papriky
50 g hladké mouky
1 – 2 stroužky česneku
1 lžíce sekané zelené petrželky
1 červená paprika
1 jarní cibulka

Guláš z vepřového srdce – recept

Srdce podélně rozkrojte, zbavte tuku, důkladně očistěte, dejte do kastrolu a zalijte vlažnou vodou. Nechte je asi 1/2 hod. odstát.
Potom je vyjměte, osušte, nakrájejte na kostky, osolte a opepřete.
Na kostičky nakrájenou slaninu vložte do nahřátého kastrolu a nechte vyškvařit. Vsypejte pak na ni nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte ji dozlatova. Poté vložte nakrájené srdce a společně orestujte.
Přilijte rajčatový protlak, přisypejte mletou papriku, promíchejte, zalijte asi 700 ml vody, přiklopte pokličkou a duste doměkka.
V trošce studené vody dobře rozmíchejte hladkou mouku a přilijte do kastrolu, promíchejte a nechte chvíli (asi 5 min.) provařit.
Guláš z vepřového srdce dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem a jemně nasekanou petrželkou.
Nakonec přidejte na proužky nakrájenou červenou papriku a společně vše ještě krátce prohřejte.

Hotový guláš z vepřového srdce (4 porce) posypejte na talíři jarní cibulkou a podávejte s dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem, event. s pečivem.