Dušený špenát

balíček marženého špenátu

1 vejce

1 cibule

česnek

mléko

hladká mouka

olej, sůl

Do kastrolu dáme 2-3 lžíce oleje, osmahneme do hněda nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Vše osmahneme do hněda a přilejeme horkou vodu (2-3 dcl). Osolíme, rozmícháme, krátce povaříme a přidáme kostku mraženého špenátu. Na mírném ohni špenát rozpustíme a asi 15-20 minut pod pokličkou dusíme. Přidáme prolisovaný česnek (dle chuti) a mléko (1-2 dcl). Přivedeme znovu k mírnému varu a vmícháme 1 syrové vejce. Občas promícháme a po 10 minutách je špenát OK. Podáváme s vařenými brambory a vejcem natvrdo.


TIP


do špenátu můžeme přidat kostku masoxu

místo mléka můžeme přilít smetanu

špenát je OK náplň do palačinek

zahustit lze i bramborovým škrobem

velice praktické balení mraženého špenátu je v sáčku ve formě malých slisovaných koleček nebo šišek