Cuketa v těstíčku

1 mladá cuketa
2 vejce
2 dl mléka
hladká mouka
sůl
mletá paprika
olej na smažení

Cuketa v těstíčku – recept

Oloupanou cuketu nakrájíme na širší kolečka (asi 1,5 cm).
Rozšleháme vejce s mlékem a solí, přidáváme hladkou mouku, ve které jsme rozmíchali 1/4 lžičky mleté papriky (kdo má rád pikantnější chuť, může přidat špetku pálivé), a to v takovém množství, aby nám vzniklo polohusté těstíčko.
Nakrájená kolečka cukety v těstíčku obalíme (protáhneme těstíčkem) a z obou stran osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem.

Cuketu v těstíčku můžeme podávat buď s vařeným bramborem nebo čerstvou zeleninou či salátem, nebo jen tak v těstíčku. Chutná za tepla i za studena.