Citronový tvarohový dort bez korpusu


Konec léta je vhodnou dobou právě pro podobné typy dezertů, které jsou vydatné, ale přitom vláčné a lehké jako vánek. Dort je navíc velmi jednoduchý a krásně svěže citronový a pokud ho při podávání nazdobíte ovocem, povýšíte ho na opravdovou delikatesu. Recept je na velkou dortovou formu, tedy 26 cm.

Budete potřebovat:

  • 500 g farmářského tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • 100 g změklého másla
  • 100 ml vysokoprocentní smetany
  • 100 ml citronové šťávy
  • 1 sáček pudinku lemon grass
  • 100 g hladké mouky
  • 250 g cukru
  • 4 vejce

Postup:

Vejce, máslo a cukr ušleháme do světlé pěny, přidáme všechny zbylé ingredience a ještě jednou pořádně prošleháme. Vznikne krásně hladké těsto, které vlijeme do papírem vyložené dortové otevírací formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 65 minut, dokud se hmota nelepí na špejli a povrch je krásně zlatavý.

Podáváme vychladlé, hojně pocukrované moučkovým cukrem a dozdobené čerstvým ovocem.

Náš tip: aby se dort dřív nespálil, než upekl, můžete ho na první polovinu pečení

zakrýt alobalem.