Chlebíčky s kuřecím masem a zeleninou

2 bagetky (po 100 g)
4 kuřecí prsíčka
sůl, mletý pepř
hrst listů čerstvého špenátu
4 rajčata
50 g zelených oliv bez pecek
100 g mozzarelly
2 lžíce olivového oleje

Chlebíčky s kuřecím masem a zeleninou – recept

Bagetky nakrájíme příčně na plátky, patky si odložíme stranou. Plátky opečeme v toustovači nebo nasucho na pánvi dozlatova.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme a každé rozdělíme na 4 medailonky. Ty pak osolíme, opepříme a z obou stran na rozpáleném oleji zvolna opečeme.
Špenát spaříme vařící vodou a necháme okapat. Omytá a osušená rajčata rozkrojíme a lžičkou z nich odstraníme semínka. Špenát překrajíme na menší kousky, dužinu rajčat a mozzarellu na kostičky, olivy na kolečka. Vše zprudka orestujeme na olivovém oleji na pánvi. Nakonec směs osolíme a odstavíme.
Na každý plátek bagetky naneseme kopeček restované zeleniny, na ni pak položíme kuřecí medailonek.

Chlebíčky s kuřecím masem a zeleninou jsou výborné nejen jako vyjímečná snídaně, ale chutnají a vypadají velice dobře jako pohoštění k vínku ap. Z uvedeného množství surovin je jich asi 16 kousků.