Chilli červené fazole

plechovka červených fazolí ve slaném nálevu

kukuřice cukrová (mražená, nakládaná, vakuovaná…)

mleté maso (jakékoliv), v nouzi i klobáska

kečup

masox nebo bujón

cibule, česnek, chilli parika – nebo cilli koření

sůl, olej

Na pánvi na 2 lžících oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme na jemno nakrájený česnek a chilli papričku (nebo čerstvou fefereonku) – pokud nemáme, můžeme nahradit třeba nakládanou drcenou chilli paprikou se solí. Pokud nemáme ani to a budeme chilli dodávat formou koření, tak s tím zatím počkejte! Dále přidáme mleté maso a snažíme se jej rozmíchávat tak, aby se utvořily menší kousky (kuličky) mletého masa – jakmile je opečete, drží pak pohromadě. Přidáme kečup – dle vaší chuti, nejméně ale tak 100 g. Vše podlejeme vařící vodou a přidáme kostku masoxu nebo jiného masového bujónu. V této fázi přidáme chilli koření – pokud jsme nedali na začátku papriku. Dusíme asi půl hodiny. Ochutnáme maso a poku je OK, tak přidáme červené fazole (nálev slijeme pryč), zamícháme a necháme 2 minutky prohřát fazole, pak přidáme kukuřici a vše ještě necháme společně asi 2-3 minuty bublat. Jako příloha je vhodný černý chléb nebo jiné tmavé pečivo.