Bretaňské fazole

Levný, chutný oběd nebo večeře pro celou rodinu.

300 g bílých fazolí
1 cibule
40 g sádla
1 lžíce hladké mouky
50 g rajčatového protlaku
česnek
sůl, pepř
špetka cukru a ocet

Bretaňské fazole – recept

Přebrané fazole propláchneme několikrát ve vodě, zalijeme studenou vodou a necháme 3 hodiny namáčet. V téže vodě je pak uvaříme doměkka (v tlakovém hrnci asi 30 minut).
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem z fazolí a trochou vody, přidáme rajčatový protlak, rozšleháme a dobře provaříme (asi 20 minut). Do zahoustlé omáčky přidáme ocezené fazole, utřený česnek a další přísady a ještě krátce povaříme.

Bretaňské fazole podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.