1 kg brambor uvařených ve slupce
1 vejce
100 g hrubé mouky
100 g hrubé krupice
sůl
100 g listového špenátu (rozmraženého)
200 g uzeného masa
1 větší stroužek česneku
1 lžíce sádla
Bramborový knedlík plněný špenátem – recept
Oloupané brambory nastrouháme nebo umeleme. Přidáme k nim vajíčko, mouku, krupici, špetku soli a vypracujeme tužší těsto.
Poté těsto rozvalíme na rozprostřené fólii na asi 1 cm silný obdélník, který potřeme rozdrceným česnekem, poklademe rozmrzlým listovým špenátem a osolíme.
Na kostičky nakrájené uzené maso orestujeme na sádle a pak je nasypeme na špenát.
Těsto s náplní svineme do rolády, zabalíme ji do potravinářské fólie, kterou na obou koncích zauzlujeme.
Takto připravený knedlík vložíme do vařící vody a vaříme asi 25 minut.
Hotový bramborový knedlík plněný špenátem rozbalíme, nakrájíme na plátky a podáváme.
TIP
Jako ozdobu můžeme použít plátky rajčat, listy salátu apod. Kdo chce, může si navíc plátky knedlíků posypat dozlatova orestovanou cibulkou.