Banánová bábovka s rumem

500 g hrubé mouky
100 g másla
3 vejce
250 g cukru
2 banány
1 prášek do pečiva
8 lžic smetany ke šlehání
3 lžíce rumu
čokoládová poleva (např.Poleva de Luxe Dr. Oetker)

Banánová bábovka s rumem – recept

V menší misce utřeme máslo s cukrem a žloutky do pěny. Z bílků (můžeme přidat špetičku soli) vyšleháme tuhý sníh.
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme smetanu, utřené máslo s cukrem a žloutky a na kostičky nakrájené banány. Do takto připraveného těsta zlehka zapracujeme sníh z bílků.
Bábovkovou formu dobře vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou. Poté do ní vlijeme připravené těsto a v předehřáté troubě pečeme asi 30 – 35 minut.

Až banánová bábovka s rumem po upečení a vyklopení z formy vychladne, propícháme ji špejlí a přes vzniklé otvory nalijeme do bábovky rum (množství záleží na tom, jak ji chceme mít „opilou“).
Nakonec rozpustíme čokoládovou polevu, bábovku polijeme a necháme zaschnout.