Znáte Boxxi delikatesy?


Ryze český e-commerce projekt Boxxi využil mezeru na trhu a dováží do Česka ty nejkvalitnější ryby z Islandu a stále rozšiřuje svůj sortiment. Naposledy o maso z jihočeské farmy. Jeho zakladatel Marek Jírovec vytvořil v roce 2021 atraktivní produkt, který má silný potenciál růstu a pro který hledá v současné době vhodné partnery. Vize o kvalitním jídle v českých domácnostech se ale již proměnila v realitu. Firma sídlí v Nuslích a odtud vyváží každý den zmrazené mořské ryby do všech koutů Česka, v Praze ve dvouhodinových intervalech.

Ryby jsou pečlivě pěstovány v tom nejčistším prostředí, které lze v okolí Evropy najít, u islandských břehů. Navíc se velmi dbá na způsob lovení, které silně ovlivňuje výslednou chuť a strukturu masa. Přednost mají rybáři, kteří chytají tradičně, na dlouhý vlasec s háčkem, a týž den se vracejí s úlovkem do přístavu, kde ryby okamžitě zpracují. U farmových ryb je pro Boxxi zcela zásadní přirozený způsob chovu a krmení bez GMO, antibiotik či růstových aditiv. Důraz na udržitelnost výroby je u Boxxi zásadní. Daří se mu držet nízkou uhlíkovou stopu, díky IQF metodě mrazení (šokové zmrazení na teplotu -60) může zboží čekat na maximální zaplnění kamionu. Mrazení navíc udrží rybu v nejvyšší kvalitě a díky balení menších porcí neplýtvá ani firma, ani zákazník. Sázka na dodávání kvalitního rybího masa se Jírovcovi již jednou vyplatila, v roce 2016 založil s obchodním partnerem Davidem firmu Islandic Fish, a ta dodává tento produkt již do 6 evropských zemí. Teprve Boxxi však naplňuje počáteční obchodní vizi o kvalitním jídle  na rodinných stolech. Vedle Česka chystá Boxxi expanzi i na Slovensko a do Maďarska.

Vše na jednom místě

Portál Boxxi.cz, který český trh už nějaký ten pátek zásobuje špičkovými, a přesto dostupnými, rybami z islandských moří, rozšiřuje svůj sortiment. Přichází nově s masem a spoustou dalších delikates.

Naši zákazníci začali volat i po kvalitním mase, a tak jsme jim rádi vyhověli a od 7. 6. ho přidáváme do naší nabídky. Stejně jako u ryb se zaměřujeme na malé výrobce, kteří do chovu zvířat dávají skutečně srdce“, vysvětluje rozšíření nabídky Marek Jirovec, zakladatel portálu Boxxi.cz.

A že zákazníkům skutečně vyšli vstříc, dokazuje neskutečných 18 druhů špičkového hovězího, které teď v nabídce mají. Zapátrali v celé republice a našli rodinnou farmu, která splnila jejich vysoké požadavky na kvalitu, etiku a udržitelnost. Rodina Čunátova na Milevsku hospodaří po několik generací a Animal welfare u nich není jen módní slovní spojení. Na nekonečných jihočeských loukách chovají plemeno Simentál, původem ze Švýcarska a oblíbené (a krásné) Charolais z Francie. Díky pestré pastvě a „domácímu“ senu bez chemie, je jejich maso jiné na první ochutnání.

V boxxi.cz na věci nespěchají. Chtějí hlavně opravdovou kvalitu, a na dobré maso se vyplatí počkat. Zatímco u jejich ryb se naopak neztrácí čas, aby byly co nejčerstvější, u masa se vyčkává, až bude tzv. správně vyzrálé anebo dokonce stařené. Kvalita tu má zkrátka vždy přednost před kvantitou. Mistři řeznického řemesla zpracují každý kousek a ničím neplýtvají. Udržitelný chov, kvalita, respekt k přírodě a poctivé řemeslo jsou hodnoty, díky kterým si Rodinná farma Čunát získala u Boxxi.cz důvěru.

Kromě ryb a masa na boxxi.cz pořídíte také spoustu dalších delikates i kvalitní víno. Navštivte www.boxxi.cz a nechte so zlákat pestrou škálou chutí na talíř i do skleničky.