Zelené olivy ve slanině a sýru

16 velkých zelených oliv
16 loupaných mandlí
8 tenkých plátků anglické slaniny
4 tenké plátky eidamu
1/2 lžičky sušeného tymiánu
listy salátu na ozdobu

Troubu předehřejeme na 250°C. Olivy omyjeme, necháme okapat a odpeckujeme je. Potom vložíme do každé olivy 1 oloupanou mandli.
Plátky slaniny podélně rozpůlíme a rozložíme na pracovní desku. Plátky sýra rozčtvrtíme a 16 kousků sýra položíme na 16 kousků slaniny a posypeme trochou sušeného tymiánu. Na každý kousek sýra dáme olivu a vše opatrně zabalíme.
Rošt v troubě potáhneme alobalem a obalené olivy na něj rozložíme „švem“ dolů. Pečeme zhruba 6 minut dokřupava, pak olivy vyjmeme a upravíme na listy salátu.