Zapečená vepřová žebírka

4 silnější plátky z vepřového karé


500 g kysaného zelí

100 g slaniny

1 cibuli

2 stroužky česneku

1 bobkový list

1 brambora

250 g zakysané smetany

4 lžičky kečupu

mletý pepř, sůl

olej

Zapečená vepřová žebírka – recept

Plátky masa naklepejte, osolte a zprudka po obou stranách opečte na oleji. Ve vypečené šťávě osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky slaniny. Přidejte prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, pepř a duste.
Když zelí změkne, zahustěte je nastrouhanou syrovou bramborou. Maso rozložte na vymazaný plech, na každý plátek položte hromádku zelí a lžičku zakysané smetany.
Zapečte v předehřáté troubě.

Zapečená vepřová žebírka – každou porci – podávejte ozdobenou smetanou a kečupem, případně kouskem kapie.