4 silnější plátky z vepřového karé
500 g kysaného zelí
100 g slaniny
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 brambora
250 g zakysané smetany
4 lžičky kečupu
mletý pepř, sůl
olej
Zapečená vepřová žebírka – recept
Plátky masa naklepejte, osolte a zprudka po obou stranách opečte na oleji. Ve vypečené šťávě osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky slaniny. Přidejte prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, pepř a duste.
Když zelí změkne, zahustěte je nastrouhanou syrovou bramborou. Maso rozložte na vymazaný plech, na každý plátek položte hromádku zelí a lžičku zakysané smetany.
Zapečte v předehřáté troubě.
Zapečená vepřová žebírka – každou porci – podávejte ozdobenou smetanou a kečupem, případně kouskem kapie.