2 cibule
30 g tuku
100 g květáku
200 g kořenové zeleniny
50 g zeleného hrášku
1 zelená paprika
50 g zelených fazolek
sůl, pepř
1 lžíce kečupu
300 g rýže
masový vývar
1 lžíce zelené petrželky
Zahradnické rizoto – recept
Na tuku zpěníme cibulku, přidáme na růžičky rozebraný květák, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, fazolky, hrášek, papriku, opražíme, osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme asi 15 minut.
Potom přidáme kečup, spařenou rýži, masový vývar, zlehka promícháme, přikryjeme a dusíme doměkka.
Zahradnické rizoto podáváme posýpané jemně nasekanou zelenou petrželkou. Ozdobit na talíři je můžeme kolečky natvrdo uvařených vajec.