Vídeňský guláš

500 g hovězího masa (kližka nebo plecko)
80 g sádla
500 g cibule
sůl, mletý pepř
sladká ml. paprika, kmín, majoránka
4-5 dl vývaru z masa nebo kostí
2 lžíce rajčatového protlaku
1/2 lžičky octa

Vídeňský guláš – recept

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, sůl, pepř, sladkou papriku, kmín a dusíme bez podlévání. Po vydušení šťávy maso osmahneme, potom občas podléváme vývarem a zvolna dusíme doměkka.
Po vydušení měkké maso vyndáme, přidáme ještě vývar a povaříme. Potom omáčku na maso protřeme sítem, přidáme rajčatový protlak, trochu octa a ještě chvilku všechno podusíme. Těsně před dokončením vídeňský guláš okořeníme majoránkou.
Podáváme s vařenými brambory nebo s knedlíky.