4 plátky vepřového masa
1 sáček kysaného zelí
2 cibule
sůl, pepř
olej
kovové jehly(nebo nitě)
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Doprostřed každého plátku rozprostřeme zelí. Maso srolujeme a jehlou propíchneme tak, aby plátek dobře držel pohromadě.
Do tlakového hrnce dáme trochu oleje a závitky krátce podusíme. Pak je vyndáme na tácek a na stejném oleji v tlakovém hrnci osmahneme pokrájenou cibulku a na ni znovu vložíme závitky.
Maso v hrnci podlijeme vodou, ev. přidáme zbytek zelí a zakryjeme poklicí. Dusíme tak dlouho, až je maso měkké.
-Tipy:
Závitky servírujeme na talíř přelité omáčkou získanou z vydušených závitků a k nim jsou výborné čerstvě usmažené bramboráčky.