Uzenobramboročesneková koule

250 g uzeného uvařeného masa
5 větších brambor
2-3 stroužky česneku
100 g hrubé mouky
1 vejce
mletý pepř, sůl
100 g uzeného špeku

Brambory oloupeme a nastrouháme, po chvilce slijeme přebytečnou vodu.Přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, pepř a nadrobno nasekané uzené maso.
Všechno dobře promícháme a z těsta tvarujeme koule, které dáme vařit do osolené vody. Vaříme asi 7 – 10 minut (podle velikosti koulí), po uvaření vyjmeme, opláchneme teplou vodou a před podáváním na talíři posypeme na kostičky nakrájenou rozpuštěnou slaninou.

TIP

Můžeme ještě přizdobit snítkou zelené petrželky apod. a podávat. K tomuto jídlu si můžeme dopřát i např.hlávkový salát nebo uvařené kys. zelí či okurek, chutná se vším.