Tvarohová žemlovka s jablky a rozinkami

1 veka
750 g jablek
3 dl mléka
4 vejce
400 g tvarohu
50 g cukru
1 vanilkový cukr
3 lžíce rozinek
3 lžíce rumu
1 lžička citronové kůry
mletá skořice, cukr
50 g másla

Tvarohová žemlovka s jablky a rozinkami – recept

Veku nakrájíme na plátky, rozložíme na plech, zvolna pečeme 8 minut v předehřáté troubě, pak vyndáme. V mléce rozšleháme 2 celá vejce. Tvaroh utřeme se 2 žloutky a cukrem a vmícháme v rumu namočené rozinky, citronovou kůru a sníh ze 2 bílků.
Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a dno potřeme máslem. Plátky veky namočíme jednou stranou v rozšlehaném mléce a naskládáme je těsně vedle sebe na dno. Pokryjeme je polovinou nahrubo nastrouhaných jablek, posypeme skořicí a cukrem. Pak dáme vrstvu tvarohu, zakryjeme ji zbylými jablky, poskypeme skořicí a cukrem.
Navrh rozložíme v mléce namočené plátky veky, zbylým mlékem je zalijeme.
Povrch pokladem vločkami másla a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.

Hotová tvarohová žemlovka s jablky a rozinkami se podává teplá a lehce pocukrovaná.

Dobrou chuť!