1 balení thajských nudlí
250 g čerstvých hub (nebo žampiónů)
olivový olej
1 střední cibule
2 stroužky česneku
3 – 4 vejce
čerstvá červená paprika
sůl, pepř
zelená petrželka a strouhaný sýr na ozdobu
Thajské nudle s houbami – recept
Na větší pánvi osmažte na oleji najemno nakrájenou cibuli, přidejte očištěné, pokrájené houby a poduste je za častého míchání do změknutí. Pak směs podle chuti osolte a opepřete.
Thajské nudle podle návodu spařte a pak nechte okapat.
Poté je vložte na pánev k houbám, přidejte na tenké proužky nakrájenou červenou papriku, prolisovaný česnek a nakonec vmíchejte vejce. Všechno osmahněte a podle potřeby dochuťte.
Na talíři můžete thajské nudle s houbami ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou a navrch posypat strouhaným sýrem.
TIP
Thajské nudle s houbami je jídlo jednoduché, rychlé a zdravé. Při jejich ozdobení na talíři můžete bylinky i sýr obměňovat, jejich chuť pak může být pokaždé trochu jiná.