Křehký broskvový koláč
250 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 150 g cukru 2 vejce 150 g rozpuštěného másla 6 lžic mléka 1 broskvový kompot (půlky broskví) tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu 2 lžíce moučkového cukru na posypání
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
250 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 150 g cukru 2 vejce 150 g rozpuštěného másla 6 lžic mléka 1 broskvový kompot (půlky broskví) tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu 2 lžíce moučkového cukru na posypání
4 žluté cibule 3 vejce 4 lžíce oleje 8 dl vývaru (může být i z kostky) 1 lžíce másla 1 lžíce nasekané zelené petrželky sůl, pepř, drcený kmín 2 krajíčky chleba 1 jarní cibulka na ozdobu
2 – 3 rohlíky (nebo 1/2 bagety) 1 pórek 2 malé cukety 1 lžíce oleje 3 – 4 vejce (z toho 1 na navlhčení pečiva) 200 ml mléka 100 ml smetany 100 g eidamu 2 stroužky česneku sůl
500 g hrubé mouky 100 g másla 3 vejce 250 g cukru 2 banány 1 prášek do pečiva 8 lžic smetany ke šlehání 3 lžíce rumu čokoládová poleva (např.Poleva de Luxe Dr. Oetker)
Jsou dobré teplé i vychladlé. 1 kg jablek 300 g polohrubé mouky 400 ml bílého vína 3 vejce špetka mleté skořice olej na smažení Na polevu: 250 g polotučného tvarohu 200 g zakysané smetany 3 vanilkové cukry
Velmi chutné, „cihlu“můžeme uplatnit též jako malé pohoštění k vínku. 600 g kuřecích nebo krůtích prsíček 150 g šunky (nebo šunkového salámu) 200 g ementálu nebo čedaru 150 ml mléka 2 vejce 2 vrchovaté lžíce hladké mouky sůl máslo na vymazání formy
1 celer 2 plátky citrónu 2 hřebíčky sůl vejce hladká mouka strouhanka 50 g tvrdého sýra olej na smažení
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress