Mandlové rohlíčky
280 g hladké mouky 140 g másla nebo Hery 30 g moučkového cukru 50 g oloupaných mletých mandlí 1 žloutek 1 kypřící prášek 2 lžíce rumu vanilkový cukr na obalování
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
280 g hladké mouky 140 g másla nebo Hery 30 g moučkového cukru 50 g oloupaných mletých mandlí 1 žloutek 1 kypřící prášek 2 lžíce rumu vanilkový cukr na obalování
2 kuřecí stehna (na 2 porce) 2 lžíce oleje 100 g žampiónů 1 lžíce másla 1 lžíce balzamikového octa 1 stroužek česneku sůl, pepř 250 ml kuřecího vývaru
1 kg strouhaných uvařených brambor švestky 80 g másla + máslo na přelití knedlíků 4 žloutky sůl 1 lžička prášku do pečiva polohrubá mouka trochu strouhanky a mletého cukru na posypání knedlíků
Ze starých receptů. 1/2 l světlého piva (na 2 porce) 2,5 g kmínu 60 g másla sůl 100 g strouhanky z chleba
Hodí se i na chuťovky. 100 g tvarůžků 75 g másla 60 g majonézy 1,5 dl mléka česnek podle chuti
Starodávný recept pro 4 osoby. 250 g tučného tvarohu 200 g másla 150 g krupice 1 l vody med
1 lžíce másla 3 vejce 2 mladé cibulky strouhanka sůl, pepř petrželka
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress