Vánoční cukroví – kakaové měsíčky
280 g másla 280 g moučkového cukru 6 vajec 3 lžíce rumu strouhaná citrónová kůra 40 g kakaa 160 g polohrubé mouky Poleva: moučkový cukr citrónová šťáva rum
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
280 g másla 280 g moučkového cukru 6 vajec 3 lžíce rumu strouhaná citrónová kůra 40 g kakaa 160 g polohrubé mouky Poleva: moučkový cukr citrónová šťáva rum
600 g pangasia koření na ryby sůl, pepř 1 cibule 3 střední mrkve olej 1 lžíce másla
3 vejce 3 plátky anglické slaniny 1 lžíce másla 1 malé jablko sůl a mletý pepř cukr moučka na poprášení
1 kg brambor 2 vejce 350 g hladké mouky sůl máslo nebo sádlo na potření placků mouka na posypání válu
500 g vepřových jater 4 lžíce hladké mouky 2-3 lžíce oleje sůl a mletý pepř 1 lžička kmínu 2 velká kyselejší jablka 1 velká cibule 2 lžíce másla pár kapek worcestrové omáčky 1 lžíce citrónové šťávy
Než vaši pomocníci po nedělním obědě umyjí a uklidí nádobí, máte bábovku v troubě. 250 g mletý cukr 1 vanilkový cukr 4 vejce 1 šlehačka 300 g polohrubá mouka 1 kypřící prášek do pečiva 125 g máslo (Hera apod.) kakao (1-2 lžíce)
1 kg jehněčí kýty olej máslo rozmarýn 6 stroužků česneku sůl, pepř vývar na podlévání masa
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress