Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Štítek: cukr

Buchta z jablek s čokoládovou polevou

1. 10. 2008
| Žádné komentáře
| Bábovky, buchty

500 g nastrouhaných jablek 3 vejce 300 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 150 ml oleje 500 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 sáčky čokoládové polevy (koupíme hotové – mléčná nebo hořká) tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/sladka-jidla/babovky-buchty/" rel="category tag">Bábovky, buchty</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cukr/" rel="tag">cukr</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/jablka/" rel="tag">jablka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/polohruba-mouka/" rel="tag">polohrubá mouka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/vejce/" rel="tag">vejce</a> Leave a comment

Salát z bílého zelí

1. 9. 2008
| Žádné komentáře
| Saláty

1 menší hlávka bílého zelí 1 lžíce octa 2 lžíce cukru 1 krabička majonézy

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/salaty/" rel="category tag">Saláty</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bile-zeli/" rel="tag">bílé zelí</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cukr/" rel="tag">cukr</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/majoneza/" rel="tag">majonéza</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/ocet/" rel="tag">ocet</a> Leave a comment

Povidlová směs

17. 8. 2008
| Žádné komentáře
| Zavařeniny, marmelády

2 kg jablek 1 kg hrušek 1 kg švestek 1 kg rajčat 1 kg krupicového cukru 2 lžíce octa

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/zavareniny-marmelady/" rel="category tag">Zavařeniny, marmelády</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cukr/" rel="tag">cukr</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hrusky/" rel="tag">hrušky</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/jablka/" rel="tag">jablka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/rajcata/" rel="tag">rajčata</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/svestky/" rel="tag">švestky</a> Leave a comment

Marmeláda z hrušek

13. 8. 2008
| Žádné komentáře
| Zavařeniny, marmelády

Z hrušek, které nestačíte sníst za syrova či spotřebovat na koláče a kompoty, si můžete připravit tuto skvělou marmeládu: 1,5 kg zralých hrušek 750 g cukru 20 g kyseliny citronové

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/zavareniny-marmelady/" rel="category tag">Zavařeniny, marmelády</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cukr/" rel="tag">cukr</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hrusky/" rel="tag">hrušky</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kyselina-citronova/" rel="tag">kyselina citrónová</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mata/" rel="tag">máta</a> Leave a comment

Broskvový džem

8. 8. 2008
| Žádné komentáře
| Zavařeniny, marmelády

1 kg oloupaných a odpeckovaných broskví 700 g cukru balíček práškové směsi k přípravě džemů a marmelád (např. Želírfix) 3 g kyseliny citrónové.

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/zavareniny-marmelady/" rel="category tag">Zavařeniny, marmelády</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/broskve/" rel="tag">broskve</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cukr/" rel="tag">cukr</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kyselina-citronova/" rel="tag">kyselina citrónová</a> Leave a comment

Rychlý broskvový kompot

8. 8. 2008
| Žádné komentáře
| Zavařeniny, marmelády

Zralejší broskve 400 až 500 g cukru na 1 litr vody

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/zavareniny-marmelady/" rel="category tag">Zavařeniny, marmelády</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/broskve/" rel="tag">broskve</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cukr/" rel="tag">cukr</a> Leave a comment

Falešné brusinky

27. 7. 2008
| Žádné komentáře
| Zavařeniny, marmelády

1,20 kg červeného rybízu 60 dkg krupicového cukru 1 vanilkový cukr 2 lžíce rumu a citronové šťávy 1/2 lžičky mleté skořice

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/zavareniny-marmelady/" rel="category tag">Zavařeniny, marmelády</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cerveny-rybiz/" rel="tag">červený rybíz</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cukr/" rel="tag">cukr</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mleta-skorice/" rel="tag">mletá skořice</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/rum/" rel="tag">rum</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

Předchozí 1 … 8 9 10 … 12 Následující

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (45)
  • Koření a bylinky (28)
  • Maso (614)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (150)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (46)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (70)
    • Alkoholické koktejly (33)
    • Káva (12)
    • Nealkoholické koktejly (8)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (7)
    • Víno (4)
  • Nezařazené (4)
  • Ostatní (154)
  • Ostatní jídla (399)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (18)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (17)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (40)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (95)
  • Polévky (207)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (48)
  • Škola vaření (8)
  • Sladká jídla (257)
    • Bábovky, buchty (120)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (61)
  • Snídaně (6)
  • Studená kuchyně (274)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (83)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (74)
  • Tipy a triky (53)

RSS Príma receptář.cz

  • Svatomartinská husa a další dobroty: Proč se na Martina hoduje a recepty, které stojí za vyzkoušení 11. 11. 2025
    Svatý Martin má svátek 11. listopadu a pro mnohé z nás je to den, který si spojujeme nejen s pranostikou „na svatého Martina, kouřívá se z komína“ nebo očekáváním prvního […] Příspěvek Svatomartinská husa a další dobroty: Proč se na Martina hoduje a recepty, které stojí za vyzkoušení pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Top 3 české lahůdky: už jste ochutnali všechny? 31. 10. 2025
    Když se řekne česká kuchyně, většině z nás hned naskočí svíčková, vepřo knedlo zelo nebo pečené koleno – klasiky, bez kterých by žádný jídelní lístek v tradiční české hospodě nebo […] Příspěvek Top 3 české lahůdky: už jste ochutnali všechny? pochází z Príma receptář.cz
    Komerční sdělení
  • Jak připravit sladkosti na dětskou halloweenskou party 30. 10. 2025
    Když se řekne Halloween, většina dětí si vybaví dýně, strašidla a hlavně hromadu sladkostí. A přesně o to tady jde. Udělat z obyčejné oslavy malý karneval chutí, barev a cukrové […] Příspěvek Jak připravit sladkosti na dětskou halloweenskou party pochází z Príma receptář.cz
    Komerční sdělení

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny uzené maso vejce zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

Odkazy

© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress