Krkonošská kaše
600 g brambor 100 g krupek 1 střední cibule 40 g másla 1 – 2 stroužky česneku 1 – 2 dl mléka majoránka, sůl
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
600 g brambor 100 g krupek 1 střední cibule 40 g másla 1 – 2 stroužky česneku 1 – 2 dl mléka majoránka, sůl
4 vepřové plátky z kýty 60 g sádla nebo oleje 150 g cibule 100 g kyselé okurky mletý pepř, sůl
5 vajíček uvařených natvrdo 100 g rostlinného pomazánkového másla 1 nastrouhaná cibule 2 lžíce kečupu 2 lžíce ochucené majonézy sůl nadrobno pokrájená pažitka
1 kg odleželé zvěřiny (nejlépe z krku, tváří, ale může to být i žebro a plec z mladšího kusu 100 g másla 2 střední cibule 250 g slaniny sůl, pepř 1 lžička drceného kmínu 5 lžic rumu 1/6 l červeného vína 50 g másla a 40 g hladké mouky na jíšku citrónová šťáva
Nevíte, co se zbylými bílkyň Udělejte si tuto rychlou a jednoduchou pomazánku: 4 bílky cibule kyselá okurka 4 sardinky s olejem
Hovězí maso (nejlépe kližku, kterou odblaníme) cibule (kolik masa, tolik cibule) olej brambor mletá paprika, kmín, pepř, tymián, muškát, bobkový list,majoránka, vegeta, sůl vývar z bujónu
1 vepřové koleno francouzská hořčice pivo drcený pepř, česnek, sůl cibule tuk na pečení
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress