Vepřová játra s pečenými jablky a cibulí
500 g vepřových jater 4 lžíce hladké mouky 2-3 lžíce oleje sůl a mletý pepř 1 lžička kmínu 2 velká kyselejší jablka 1 velká cibule 2 lžíce másla pár kapek worcestrové omáčky 1 lžíce citrónové šťávy
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
500 g vepřových jater 4 lžíce hladké mouky 2-3 lžíce oleje sůl a mletý pepř 1 lžička kmínu 2 velká kyselejší jablka 1 velká cibule 2 lžíce másla pár kapek worcestrové omáčky 1 lžíce citrónové šťávy
3/4 kg vepřového plecka 1/4 kg vepřového bůčku 1 střední hlávka zelí 1 kečup (500 g) 5 cibulí 1 palička česneku 100 g sádla pepř, sůl
500 g hovězího předního masa (nejlépe kližky) 1 lžíce sádla 2 cibule 1 lžíce sladké mleté papriky sůl a mletý pepř 3 papriky (zelené a červené) 1 – 2 pálivé papričky 4 střední brambory 1/4 lžičky drceného kmínu 3 stroužky česneku 1 lžíce drcené majoránky
1 malá dýně 3 velké brambory 1 cibule máslo na osmahnutí cibule 1 smetana hladká mouka sůl cukr ocet
700 g žlutomasé dýně 200 g mrkve 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce oleje 1 pomeranč 1 kostka zeleninového bujónu sůl, pepř 100 ml smetany
600 g moravského uzeného 1 větší cibule 100 g eidamu
1 kg dýně 1 větší cibule 1/2 l mléka (smetany) sladká mletá paprika sůl hladká mouka máslo
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress