Špekáčky pečené v černém pivu

8 špekáčků
2 větší cibule
2 stroužky česneku
4 sterilov. okurky
4 chilli papričky
2 lžíce sterilov. hrášku
400 ml černého piva
200 ml kečupu

Špekáčky oloupeme a ostrým nožem v nich uděláme kapsu (opatrně, abychom je nerozkrojili úplně).
Cibule a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek a okurky na plátky, chilli papričky rozpůlíme a zbavíme zrníček.
Do každého rozkrojeného špekáčku vložíme kolečko cibule, po několika plátcích česneku a okurky a půlku chilli papričky.
Špekáčky naskládáme do pekáčku a obložíme zbylou zeleninou. Přidáme hrášek, zalijeme kečupem rozmíchaným s pivem. Při teplotě 180°C pečeme asi 30 minut. Dle potřeby podléváme pivem nebo vodou.

TIP:

Špekáčky jsou prima chuťovka při posezení u vína či piva. Podáváme nejlépe s tmavým pečivem.