Smaženice s česnekem a chlebem

Asi 8 krajíců chleba
400 g čerstvých hub
4 vejce
6 lžic sádla
4 stroužky česneku
tymián, kmín, mletý pepř, sůl
čerstvá zelenina na oblohu

Smaženice s česnekem a chlebem – recept

Na pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme na něm chleba nakrájený na kostičky a plátky česneku. Opečený chléb vyjmeme a na pánvi nyní orestujeme očištěné a na malé kousky nakrájené houby. Houby okmínujeme a dusíme, dokud se z nich nevypaří voda, pak osolíme, přidáme tymián, pepř a opečené chlebové kostičky.
Promícháme, zalijeme rozkvedlanými vejci a mícháme – vaříme – ještě asi 2 minuty, dokud se vejce nesrazí.
Smaženice s česnekem a chlebem je hotová, upravíme ji na talíře a obložíme zeleninou.

TIP

Kdo chce, může si před restování hub pod ně orestovat i cibuli, chuť smaženice se zvýrazní.