Slaninové knedlíky

125 g slaniny
100 g uzeného bůčku
4 housky
1 cibule
3 vejce
200 g hrubé mouky
2 dl mléka
sůl

Slaninové knedlíky – recept

Na rozpuštěných kostičkách slaniny zpěníme najemno nakrájenou cibuli a pak na ní osmažíme drobně pokrájené housky. Mícháme, až se tuk vsákne.
Asi 20 minut před zavařením polijeme osmažené housky mlékem a rozšlehanými vejci, přidáme kousky uzeného bůčku, zahustíme moukou, osolíme, vypracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout.
Vytvarujeme kulaté knedlíky, které vhodíme do vařící osolené vody a vaříme zhruba 12 – 15 minut (podle velikosti knedlíků).

Hotové slaninové knedlíky vyjmeme a hned roztrhneme vlidličkou. Podáváme se zelím.