Škubánky s uzeným masem a cibulí

Rychlé, levné, poctivé a nenáročné starodávné jídlo, na kterém si určitě pochutnáte!

700 g oloupaných brambor
250 g hrubé mouky
sůl
100 – 200 g uzeného vařeného masa
120 g sádla
150 g cibule

Škubánky s uzeným masam a cibulí – recept

Oloupané brambory nakrájejte na stejně velké kousky, zalijte vařící vodou, osolte a uvařte téměř doměkka. Část vody z brambor slijte (vodu ponechte jen do poloviny výšky brambor), obrácenou vařečkou udělejte do brambor několik otvorů, brambory zasypejte hrubou moukou a pod pokličkou na malém plaménku nechte propařit. Pak brambory rozšťouchejte a vymíchejte na hladké těsto.
Na větší části sádla osmažte dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidejte pokrájené uzené maso a osmahněte je.
Lžící, namáčenou ve zbytku rozehřátého sádla , vykrajujte škubánky, pokládejte je na talíře a přelijte je uzeným masem s cibulí a sádlem.

Škubánky s uzeným masem a cibulí podávejte se zeleninovým salátem podle vlastního výběru.