Rajčatový česnek

Nekazí se a hodí se úplně na všechno – na ryby, drůbež, ke grilování, do polévek, do guláše aj.

1 kg rajčat
1/4 kg česneku
7 dkg soli

Rajčatový česnek – recept

Omytá a okapaná rajčata (neoloupaná) rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky (podle velikosti) a spolu s česnekem (oloupaným) semeleme na masovém mlýnku, přidáme sůl a dobře promícháme.
Plníme do čistých, suchých skleniček (vhodné jsou od menší tatarky), zavíčkujeme, ale nesterilujeme. Rajčatový česnek ve skleničkách ukládáme do chladna (nejlíp do chladničky, ev. sklepa).

TIP

Rajčatový česnek je konzervován solí a opravdu se nezkazí, máte-li nadúrodu rajčat, pak máte šanci si jednoduše a rychle vyrobit super kořenící přípravek, který můžete použít prakticky všude, kde vám bude chutnat.