500 gr měkkého salámu (gothaj, šunkový ap.)
1,5 cibule
5 kys. okurek
1 malý sterilov. hrášek
1,5 skleničky light majonézy
pepř, sůl
Nálev:
1 lžíce octa
1 lžíce worchestru
1/2 lžíce hořčice
1/2 lžičky cukru
Do větší mísy nakrájíme na nudličky salám, přidáme hodně nadrobno nakrájenou a vařící vodou spařenou cibuli (spaříme ji na sítku), okápaný steril. hrášek, nastrouhané na hrubém struhadle nebo na malé kostičky nakrájené okurky, mírně osolíme a opepříme a vmícháme majonézu.
Nakonec do salátu přidáme vychladlý nálev, který si připravíme svařením octa, worchestru, hořčice a cukru. Všechno dobře promícháme.
TIP
Salát je velmi chutný, můžeme ho podávat jen tak s pečivem, použít např. jako podklad na chlebíčky, podklad pro ruská vejce i jinak.
Zbude-li, můžeme přidáním pár brambor získat jemný bramborový salát.