150 g majonézy
 700 g vařených brambor
 120 g steril. okurek
 100 g cibule
 60 g plnotučné hořčice
  sladkokyselý nálev
Pomazánka na chlebíčky – recept
 Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé pak nastrouháme na jemném struhadle. Najemno nastrouháme i okurky. Cibuli nakrájíme nadrobno, spaříme ji vařící vodou, necháme okapat a vychladnout. Pak všechny ingredience dáme do mísy  a společně je zlehka promícháme a zředíme sladkokyselým nálevem  (může být i lak z okurek) tak, aby pomazánka nebyla příliš „tuhá“.
 Pak dáme pomazánku asi na 2 hod. odležet.
TIP:
Pomazánka je výborná jako podklad na chlebíčky např. se šunkou či jinou uzeninou, nebo ji můžete použít na chlebíčky s vejcem přelitým tatarkou či majonézou, ev. dresingem dle vlastní chuti.