8-12 středních žampionů
50 g másla
2 stroužky česneku
100 g nivy
4 lžíce strouhanky
lžička pažitky
špetka tymiánu
Plněné žampiony s nivou – recept
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Z žampionů vyřízneme nožky a nakrájíme je na malé kousky. Plech vyložíme pečicím papírem a poklademe kloboučky vrškem dolů.
Na másle krátce opečeme na tenké nudličky nakrájený česnek, přidáme pokrájené nožky hub a 3-5 minut restujeme společně.
Do mísy rozdrobíme sýr, promícháme se strouhankou, nasekanou pažitkou a tymiánem. Touto směsí pak posypeme kloboučky hub, které jsme předtím naplnili orestovanými nožkami.
Plněné žampiony s nivou necháme deset minut zapéct a podáváme s čerstvou křupavou bagetkou.
TIP
Místo strouhanky můžete použít nadrcené slané sušenky, třeba i makové nebo sýrové. Do drobenky (z nivy) můžete přidat také nasekané vlašské ořechy nebo mandle.