Pivní karbanátky se sýrovou omáčkou

50g másla

1 malá cibule

8 stroužků česneku

150g kapusty

1 malá červená paprika

1/2 malé cukety

hrst petrželové natě

250 ml černého piva

500g mletého masa (mix hovězí a vepřové)

strouhanka

1 vejce

sůl

mletý pepř


200 ml smetany

250g nivy


500g raných brambor

1 jarní cibulka

hrst pažitky

100g másla

Zeleninu nakrájíme na jemné kostičky, petrželku nasekáme a orestujeme na másle. Zalijeme pivem, krátce povařime a necháme zchladnout.
Potom směs smícháme s masem, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Ze vzniklé směsi začneme tvarovat placičky, které zlehka obalíme ve strouhance a na oleji dozlatova usmažíme.
Sýrovou omáčku vytvoříme tak, že nivu nastrouháme či rozdrobíme do pánve a zalijeme smetanou. Za stálého míchání rozpustíme a krátce povaříme do zhoustnutí.
Brambory uvaříme ve slupce, rozmačkáme je s máslem, nakrájenou jarní cibulkou a pažitkou.