100g šunky nebo pršuta
těsto na pizzu
50-100 g tvrdého sýra (eidam)
nakládaná loupaná rajčata
olivový olej, sůl, oregáno
Na připravené vytahané nebo pokud to neumíme tak vyválené pizza těsto – korpus o průměru cca 30 cm, tenký asi 3mm – naneseme a rozetřeme 1-2 lžíce olivového oleje. Zlehounka osolíme. Nakládaná loupaná rajčata vidličkou nahrubo rozmačkáme a potřeme jimi korpus. Dále posypeme nastrouhaným nebo nadrobno nalámaným sýrem a mírně posypeme oregánem. Nakonec naklademe plátky šunky nebo prošuta. Pečeme v rozpálené troubě (ideálně v pizza peci) 5-10 minut – dle síly těsta.
TIP
drcená rajčata můžeme v nouzi nejvyšší nahradit kečupem, ale Italové by to asi nejedli
pokud nemáte k dispozici pec a lopatu na pizzu, připravujte pizzu rovnou na plechu a na pečícím papíře
okraje pizzy můžete potřít bylinkami v oleji – např. česnek, bazalka…