Palačinky plněné kuřecím masem a houbami + foto


Palačinky plněné kuřecím masem a houbami + foto

4 PORCE



na palačinky

1 malý pomeranč

150 g hladké mouky

3 vejce

1/2 lžičky soli

10 snítek tymiánu

50 g rozpuštěného másla

375 ml mléka

máslo nebo olej na smažení



na náplň

5 jarních cibulek

250 g žampiónů

2 lžíce citrónové šťávy

500 g kuřecího masa

2 lžíce oleje, sůl, pepř

200 g zakysané smetany

Palačinky plněné kuřecím masem a houbami – recept


1. Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a odložíme stranou na přípravu náplně. Rozšleháme mouku, vejce, pomerančovou kůru, sůl a lístky ze dvou snítek tymiánu. Přidáme střídavě rozpuštěné máslo a mléko, až vznikne polotekuté těsto bez žmolků. Přikryjeme ho a necháme 30 minut odpočinout.



2. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky, které ihned zakapeme citrónem.



3. Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky. Rozehřejeme jednu lžíci oleje a maso na něm ze všech stran rychle opečeme. Potom osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Zahřejeme zbytek oleje a houby na něm 5 minut prudce opečeme. Po 3 minutách přidáme jarní cibulky. Nakonec vmícháme kuřecí maso.



4. Smícháme pomerančovou šťávu se zakysanou smetanou a necháme ji nepřikrytou zvolna povařit. Osolíme ji a podle chuti opepříme.



5. V horkém tuku upečeme 8 palačinek, naplníme je a můžeme podávat na stůl.



NňŠ TIP: Palačinkové těsto nezpracováváme ihned po zadělání, ale dáme jej na 30 minut odpočinout, aby získalo lehčí, vzdušnější konzistenci.



Výživová hodnota jedné porce: 40 kcal/1700 kJ, 22 g bílkovin, 27 g tuku, 28 g sacharidů.



Palačinky plněné kuřecím masem a houbami + foto