150 g másla (nebo Hery)
150g polohrubé mouky
150 g mletých lískových ořechů
150 g moučkového cukru
2 bílky
Krém:
50 g mletých ořechů
50 g másla
50 g moučkového cukru
na ozdobu vlašské ořechy
Ořechová kolečka s krémem – recept
V míse smícháme mouku s mletými ořechy, moučkovým cukrem a změklým máslem. Promícháme, přidáme bílky a vypracujeme v hladké těsto.Necháme chvíli odležet a pak na válu vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Ta skládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě při teplotě 170° C asi 12 minut. Ještě teplé je sundáme z plechu a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo smícháme s moučkovým cukrem a ořechy a vyšleháme v krém. Na kolečka stříkáme krém (nikoli po celém kolečku), do kterého zapíchneme půlku nebo čtvrtku ořechového jádra (podle velikosti), necháme zaschnout, pak ořechová kolečka s krémem naskládáme do krabičky, kde necháme aspoň týden odležet.