ňízky v jogurtu

Kuřecí prsní řízky
bílý jogurt (velký)
2 vejce
1 stroužek česneku
pepř, sůl
koření dle vlastní chuti
strouhanka na obalení
olej na smažení

ňízky v jogurtu – recept

Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a opepříme.
Jogurt rozšleháme s vejci, prolisovaným česnekem a kořením podle vlastního výběru (např. gyros, grilovací, Adamovo žebro, aj.).
Maso naložíme do jogurtové marinády a necháme proležet v lednici 24 hodin.
ňízky pak z jogurtové marinády vyndáme, necháme lehce okapat a obalujeme je pak p o u z e ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.

TIP

Na řízky v jogurtu můžeme použít i vepřovou kýtu a namísto koření pak zelené bylinky (libeček, pažitka apod.).
ňízky v jogurtu jsou křehoučké, určitě si na nich pochutnáte a jako přílohu doporučuji bramborovou kaši.