ňízečky z kuřecího masa

Zbylo vám kuřecí maso např. z vývaru nebo jinak tepelně upravenéň Udělejte si z něj chutné a nenáročné kuřecí řízečky.

400 g kuřecího masa (již tepelně upraveného)
4 vejce
0,5 l mléka
4 stroužky česneku
1 lžička prášku do pečiva
4 lžíce strouhanky
sůl, pepř
trošku vegety ev. j. koření, které rádi používáte
mouka polohrubá-podle potřeby
olej

ňízečky z kuřecího masa – recept

Kuřecí maso pokrájíme nadrobno, smícháme se žloutky, strouhankou, mlékem, rozetřeným česnekem, kořením a podle potřeby zahustíme moukou. Dále přidáme lžičku prášku do pečiva a nakonec vmícháme sníh ušlehaný ze 4 bílků.

Na rozpálený olej klademe polévkovou lžící umíchanou směs a opatrně ji rozetřeme na řízečky, které po obou stranách osmažíme.

ňízečky z kuřecího masa podáváme s tatarskou omáčku, zeleninovou oblohou nebo jen s hořčicí.
Můžeme je také vložit i do hamburgerové bulky mezi listy salátu, přidat kolečka rajčat, salatové okurky apod.

TIP

ňízečky z kuřecího masa můžete jindy upravit se strouhanou nivou, kořením na pečené kuře ap. – zkrátka, pokaždé mohou chutnat jinak.