Minipizzy


250 g ve slupce uvařených brambor
250 g polohrubé mouky
50 g tuku
1 vejce
1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
sůl

Náplň:

150 g mozzarelly
120 g plátků šunky
3 lžíce ostrého kečupu
2 stroužky česneku
1 lžička oregana

Minipizzy – recept

Brambory oloupeme a jemně nastrouháme, přidáme rozšlehané vejce s tukem, mouku s práškem do pečiva a solí a vše důkladně prohněteme. Husté těsto rozválíme na plát o síle 4-5 mm. Radýlkem ho nakrájíme na trojúhelníky o straně asi 12 cm a přendáme je na plech s papírem na pečení.
Kečup smícháme s utřeným česnekem a lžičkou oregana. Směsí potřeme trojúhelníky těsta, ale kraje necháme volné.
Na kečup rozložíme na proužky nakrájenou šunku, do středu každé minipizzy dáme kolečko mozzarelly a pečeme je v troubě vyhřáté na 195° C asi 15 – 20 minut.

Minipizzy ihned po vyjmutí z trouby podáváme.
Pec na pizzu