Margot cuketová buchta s kokosem


Dostali jste cuketu nebo máte přebytek vlastních? Můžete ji přidat do bramboráků, zapékat, grilovat, obalovat. Zejména děti ale ocení buchtu, která je díky cuketě svěží a vláčná a díky tyčince Margot zase s jemnou, exotickou chuť. Jednoduchá příprava navíc dělá z této pochoutky opravdu velmi oblíbenou buchtu.

Budete potřebovat:

  • 3,5 hrnku (200 ml) polohrubé mouky
  • 0,5 hrnku kokosu
  • 2 hrnky nastrouhané cukety
  • 2 hrnky cukru krupice
  • 1 tyčinku Margot bílou
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek
  • ½ hrnku oleje
  • ½ hrnku mléka
  • špetku soli

Dále pak: Máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu.

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C. Cuketu oloupeme a pokud máme velkou, také zbavíme houbovitého vnitřku. Nastrouháme na hrubém struhadle.  Ve šlehací míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vše ostatní a vyšleháme řidší těsto, nalijeme na plech, který jsme si předem vymazali a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut do zlatova.