Dostali jste cuketu nebo máte přebytek vlastních? Můžete ji přidat do bramboráků, zapékat, grilovat, obalovat. Zejména děti ale ocení buchtu, která je díky cuketě svěží a vláčná a díky tyčince Margot zase s jemnou, exotickou chuť. Jednoduchá příprava navíc dělá z této pochoutky opravdu velmi oblíbenou buchtu.
Budete potřebovat:
- 3,5 hrnku (200 ml) polohrubé mouky
- 0,5 hrnku kokosu
- 2 hrnky nastrouhané cukety
- 2 hrnky cukru krupice
- 1 tyčinku Margot bílou
- 2 vejce
- 1 kypřící prášek
- ½ hrnku oleje
- ½ hrnku mléka
- špetku soli
Dále pak: Máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu.
Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Cuketu oloupeme a pokud máme velkou, také zbavíme houbovitého vnitřku. Nastrouháme na hrubém struhadle. Ve šlehací míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vše ostatní a vyšleháme řidší těsto, nalijeme na plech, který jsme si předem vymazali a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut do zlatova.