K čaji i kávičce.
200 g hladké mouky
200 g másla
200 g (i méně) moučkový cukr
1 vejce
100 g strouhaných mandlí
půlky mandlí na ozdobu
moučkový cukr na posypání
Mandlové sušenky – recept
Mouku prosijeme na vál, přidáme cukr, oloupané a nastrouhané mandle, máslo a vejce. Vše rychle zpracujeme, aby máslo příliš nepovolilo, těsto pak zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 2 hodiny do chladničky.
Z těsta vytvoříme váleček, ze kterého pak odkrajujeme nožem stejné dílky a tvoříme z nich malé bochánky. Ty na plechu vyloženém pečicím papírem mírně stlačíme, doprostřed vtiskneme půlku oloupané mandle a pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 10 – 15 minut.
Ještě horké mandlové sušenky pocukrujeme a necháme vychladnout.