Kuřecí rolády – spíše tedy roládky + foto postup




2 větší kuřecí prsní řízky
2 plátky šunky
2 vejce
sůl, pepř
hořčice
olej
1 větší kys. okurka
kousek červené papriky

Kuřecí roládky – recept

Kuřecí prsní řízky (jsou-li „vysoké“, tak je rozkrojíme a rozložíme na větší plátek) mírně naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí.




Na takto připravenou roládku pak položíme plátek šunky (může být i šunkový salám), na něj pak osolená míchaná a dobře vysražená vajíčka. Přes ně pak „rozhodíme“ na kostičky pokrájenou okurku a kousek červené papriky.



Poté kuřecí roládky svineme a zajistíme kovovými špejlemi.



V pekáči rozpálíme olej, na něm necháme roládky ze všech stran opéct (zatáhnout)…




…pak podlijeme trochou vody a asi 15 minut pod poklicí necháme v předehřáté troubě na 200° C péct, po této době poklicí sundáme a teplotu snížíme na 180°C a za občasného polévání výpekem pečeme doměkka (ještě asi 30 minut).



Kuřecí roládky můžeme podávat s vařenými brambory nebo kaší a zeleninou či kompotem dle vlastního výběru.




TIP

Chcete-li mít kuřecí roládky pikantnější, pak je můžete potřít namísto hořčice např. ostřejším kečupem nebo prolisovaným česnekem, hotové pak ještě obalit plátky anglické slaniny – kuřecí roládky pak budou ještě šťavnatější a voňavější.