Kuřecí gyros hranolky v anglické slanině

Dobrota podle herce P. Soukupa

3 kuřecí prsní řízky
200 g tence krájené anglické slaniny
1 – 2 lžíce oleje
3 lžíce koření gyros
mletá sladká paprika

Kuřecí gyros hranolky v anglické slanině – recept

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky.
V misce smícháme olej s gyros kořením a hranolky masa v něm promícháme. Takto okořeněné maso necháme v chladu asi 1 – 2 odpočinout.

Každý hranolek masa pak zabalíme
do plátku anglické slaniny a naskládáme je do pekáčku. Lehce pak poprášíme mletou sladkou paprikou.

Kuřecí gyros hranolky v anglické slanině vložíme do předehřáté trouby na 200 ° C a pečeme asi 20 – 25 minut.

Kuřecí gyros hranolky v anglické slanině podáváme se salátem z čerstvé zeleniny a pečivem, event. s hranolkami.