Krůtí guláš se slaninou a žampióny

Rychle připravený lahodný guláš jemné chuti pro 4 osoby:

asi 600 g krůtích prsou
sůl, čerstvě mletý pepř a mletý kmín
2 – 3 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
1 cibule
3 – 4 stroužky česneku
4 plátky anglické slaniny
4 menší žampióny
3 dl vody (nebo vývaru)
trochu sladké smetany
pár snítek tymiánu
citrónová šťáva na dochucení

Krůtí guláš se slaninou a žampióny – recept

Na kostky nakrájená omytá a osušená krůtí prsa osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.
V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli a jemně nasekaný česnek, přidáme na silnější proužky pokrájenou slaninu a opečeme ji. Pak vložíme připravené kostky masa, osmahneme ho ze všech stran a nakonec vložíme na plátky pokrájené žampióny. Zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme 2 snítky tymiánu, osolíme, opepříme, okmínujeme a vše dobře promícháme.
Dusíme na mírném ohni doměkka (asi 20 minut), občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.
Když je krůtí guláš se slaninou a žampióny před koncem dušení, zjemníme jej trochou smetany a příp. jej můžeme dochutit i trochou citrónové šťávy. K dochucení lze přidat i trochu šalvěje nebo rozmarýnu (podle vlastní chuti).

Krůtí guláš se slaninou a žampióny podáváme s dušenou či vařenou rýží.
Dobrou chuť!