Krupičkové noky do polévek

Jsou rychle hotové, nadýchané, chutnají všem, zejména pak slaví úspěch u dětí.

1 vejce
sůl
dětská krupička (množství podle velikosti vejce)

Krupičkové noky do polévek – recept

V misce či větším hrníčku si rozšlehejte vidličkou vejce s troškou solí a přidávejte dětskou krupičku tak, abyste vytvořili středně husté těsto. Příliš řídké se v polévce rozvaří, proto zkuste nejdříve malou (neplnou) lžičkou vhodit 1 noček do vařící polévky, a pokud se hned nerozvaří, můžete lžičkou (namočenou předtím ve vývaru) vkládat nočky další.
Z takto připraveného těsta budete mít v polévce velmi chutné, nadýchané noky, které však do vývaru zavařujte krátce před podáváním, protože nočky, jsou-li v polévce pár hodin, polévku nasávají (což není na závadu, ale objem polévky se zmenší).
Podaří-li se vám krupičku „předávkovat“, nic se neděje, jen budete mít nočky tužší a budete je o trochu déle vařit.

TIP

Krupičkové noky do polévek můžete vkládat nejen do masových vývarů a j. polévek, ale můžete je uvařit v osolené vodě i jako samostatnou přílohu k některým typům omáčky.
Krupičkové noky do polévek můžeme mít i s bylinkami, když do těsta přimícháme např. drobně nasekanou pažitku či zelenou petrželku ap.