Koláč paní hraběnky + foto


Koláč paní hraběnky
450 g polohrubá mouka
200 g Hera
150 g mletý cukr
4 žloutky
1/2 prášku do pečiva
nastrouhaná jablka
rozinky
nasekané ořechy
sníh ze 4 bílků
160 g mletý cukr

Koláč paní hraběnky – recept

Utřeme žloutky, heru a 150 g cukru, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto dobře vypracujeme.
Třetinu z tohoto těsta dáme na chvíli do lednice. Mezitím zbývající 2/3 těsta rovnoměrně nastrouháme na vymaštěný plech (rukou přimačkáme). Na nastrouhané a “přimačkané” těsto nastrouháme jablka, pocukrujeme, dáme rozinky (nejlépe předem namočené v rumu), nahrubo nasekané ořechy a na to navršíme a rozprostřeme sníh z bílků, do kterého jsme opatrně zašlehali 160 g cukru.
Teprve nyní vyjmeme z lednice třetinu odloženého těsta a nastrouháme na rozprostřený sníh.
Koláč paní hraběnky pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.



Koláč paní hraběnky

TIP

Koláč paní hraběnky je mimořádně dobrý, můžete jej upéct i dopředu, je výborný i odleželý. Dobrou chuť!