350 g jablek
350 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
20 g kakaa
150 g tuku
250 g moučkového cukru
3 vejce
2 lžíce rumu
3 lžíce mléka
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Kakaová buchta s jablky – recept
Nejdříve nastrouháme na hrubém struhadle oloupaná jablka. Poté polovinu cukru , žloutky, tuk a rum utřeme. Bílky vyšleháme s druhou polovinou cukru na tuhý sníh. Pak obě hmoty spojíme a vmícháme nastrouhaná jablka. Nakonec přidáme mouku s kypřicím práškem, kakaem a 3 lžícemi mléka.
Hotové (tužší) těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr 26 cm), uhladíme a pečeme v předehřáté troubě při 170° asi 40 – 45 minut.
TIP
Kakaová buchta s jablky nám poskytne asi 16 řezů, které můžeme přelít čokoládou nebo po nakrájení ozdobit šlehačkou apod.