Játrová omáčka

800 g hovězích jater
40 g sádla
50 g hladké mouky
1 cibule
kmín
mletý pepř, sůl
vývar z masoxu

Játrová omáčka – recept

Drobně pokrájenou cibuli usmažte dozlatova na sádle, zasypejte moukou, usmažte na světlou jíšku, zřeďte ji vývarem, dobře rozšlehejte, přidejte koření a sůl a vařte asi 20 minut. Pak povařenou jíšku přeceďte přes sítko do jiného kastrolu.
Opláchnutá játra na prkénku jemně uškrábejte, přidejte k nim 3 lžíce vývaru a dobře promíchejte. Pak je přidejte do přecezené jíšky a za stálého míchání omáčku krátce asi 3 – 5 minut povařte.

Játrová omáčka může být podávána s houskovým knedlíkem nebo s rýží, někomu může chutnat i s vařeným bramborem.