Jak oloupat rajče + foto


Jak oloupat rajčeNěkdy při vaření používáme čerstvá rajčata. Pokud výsledný pokrm – tedy například polévku nebo omáčku budeme cedit přes cedník, rajče neloupeme. Ale pokud přidáváme rajčata do jídel, která se budou konzumovat bez cezení, měli bychom používat k vaření rajčata oloupaná – zbavená slupky. Ta je totiž po tepelné úpravě v jídle docela rušivá – jsou to takové ty ostré žmolky, které dokáží zničit celé jídlo. Přitom oloupat rajče je otázka chviličky…

Připravíme si vroucí vodu. Nalejeme ji do většího hrníčku. Rajče nařízneme na špičce do kříže – mělký řez můžeme vést klidně podél celého rajčete, ale úplně stačí jen pár cm od špičky…





Jak oloupat rajče




Rajče ponoříme do horké vody na 10-20 sekund.





Jak oloupat rajče





Rajče napíchneme na špičku nože nebo ostrou vidličku, vytáhneme jej a ihned olupeme – jakmile trochu zchladne, už se špatně loupe! Pokud loupeme rajčat více, po každém druhém dáme novou – vroucí vodu – jinak se rajčata nespaří a nepůjdou dobře oloupat.





Jak oloupat rajče