Haškův guláš

500 g zadního hovězího masa
500 g vepřové plece
3 velké cibule
asi 1 l vody
2 sušené feferonky
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
2 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce worcesteru
1 masox
sůl dle chuti

Haškův guláš – recept

V papiňáku osmahneme na oleji drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené hovězí maso a prudce je osmahneme, až začne pouštět šťávu. Přidáme sladkou a pálivou papriku, kečup, worcester a masox, podlijeme asi 0,5 l vody a v uzavřeném papiňáku dusíme 30 minut.
Pak přidáme na kousky pokrájené vepřové maso, přidáme podle potřeby vodu, dodusíme doměkka spolu s feferonkami a zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce studené vody. Hotový Haškův guláš podle chuti dosolíme.

Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.